halloumiburgare
Ännu en vegetarisk och hemlagad helgmiddag i form av halloumiburgare med tzatziki och ugnsrostade rotsaker.
Gillar verkligen idéen att byta ut köttet mot halloumi, tycker att det är en fullvärdig "ersättare", med rätt konsistens och sälta.
Allt är helt ekologiskt förutom brödet, där det slank ner några oekologiska ingredienser.
Skar halloumin på hälften och stekte på semi-hög värme i olivolja tills de fick yta och blev mjuka inuti.

Brödet gjorde jag på jäst, olivolja, vatten och diverse mjölsorter (bovete, korn, råg, vete samt havregryn). Väldigt enkelt! Dock måste jag nog erkänna att Max hamburgerbröd är svårt att konkurera med smakmässigt...

Tänkte göra "pommes frites" fast i ugn, men tyvärr gick det inte så bra då jag skar dem julienne, blev alldeles för smått! Tog potatis, sötpotatis, morötter och rotselleri.







/ Kristina