matlådemaraton del 2
Nästa rätt som nu fyller frysen är kycklingfärsås! En rejäl, mustig, fyllig och pepprig sådan!

ca 6 portioner
500g kycklingfärs
4 morötter
½ kålrot (eller annan valfri rotsak som man gillar)
1 gul lök
Champinjoner (eller annan valfri svamp)
2 frp krossade tomater
1 frp passerade tomater
Kikärtor (om man vill, jag tog aldrig i det)
Salt, svartpeppar, VITPEPPAR, chilikrydda, och en jättehemlig krydda (...pommesfrites...krydda...)
Fräs hackad lök och färs. Jag kryddar färsen direkt när den fortfarande är rå, på såvis hinner smakerna "gå in" i färsen bättre tycker jag.
På med tomaterna och koka ihop en stund.
Riv under tiden rotsaker och svamp grovt i hushållsberedaren och låt detta sedan koka med i grytan.
Sen provade jag något nytt (för mig alltså), nämligen tog i en skvätt rödvin!
Låt såsen puttra puttra puttra utan lock tills den inte är så vattnig.
Krydda mera efter smak (snåla inte med vitpeppar!!)
Till detta gjorde jag zucchinipasta!
Glömde ta kort på färsen kom jag på!

/ Kristina